Kverneland dealerdag met onze tractoren, precisielandbouw, cultivatoren en schijveneggen zijn de toekomst.

Kverneland dealerdag met onze tractoren, precisielandbouw, cultivatoren en schijveneggen zijn de toekomst.

Op de proefhoeve van de HoGent in Bottelare ging de Kverneland dealerdag door.

Door de nieuwe vergroeningsmaatregelen uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid van de EU zal de manier van grondbewerking in de volgende jaren sterk veranderen. Kverneland is hier al volop mee bezig om gepaste machines te ontwikkelen en te promoten.

Cultivatoren en schijveneggen zullen in de volgende jaren alleen nog maar belangrijker worden en deze werden dan ook gedemonstreerd met onze New Holland tractoren.

Een  New Holland T5.95 Electro Command demonstreerde de Kverneland Qualidisc 3000, een schijveneg van drie meter breed met twee rijen slijtvaste conische schijven, een vingereg voor een perfecte vlaklegging en een grote keuze aan rollen om af te werken. Deze Qualidisc is een kampioen in het mengen van grond en gewassen en kan zelfs uitgerust worden met een zaaimachine.

 

Onze New Holland T7.210 Auto Command demonstreerde de CLC Pro cultivator.    

De 10 holle, “flexibele” tanden op 3 rijen kunnen ondiep stoppelen, grond losmaken op wel 30cm diep en bij ploegloze methoden in één werkgang stoppelen en zaaiklaar leggen.

 

 

Nog een New Holland T5.95 Elector Command demonstreerde met de Kverneland Ixtrack getrokken spuit van 3600 Liter.

Deze spuit  is uitgerust met GPS sectie afsluiting om overlapping te vermijden en het unieke en volledig automatische reinigingsprogramma iXclean Pro.

Door één druk op de Isomatch Tellus terminal reinigt deze spuit zich zelf volledig automatisch, u hoeft zelfs niet meer uit te stappen.

Meer informatie over de machines kan u hier op onze site vinden. Heeft nog vragen of wil u een demonstratie met één van deze machines bij u : verkoop@tractor-verschueren.be