Nieuw model T7 Heavy Duty

Nieuw model T7 Heavy Duty

Hier is hij dan! De New Holland T7 Heavy duty, nu tot 315PK!!!

Hij zal te zien zijn op Agribex!

De nieuwe T7.290 en T7.315 tractoren bieden krachtige prestaties en de hoogste efficiëntie

  • Hoog vermogen, hoge reactiesnelheid en voertuigefficiëntie
  • Excellente manoevreerbaarheid, tractie en bodembescherming
  • Maximaal comfort, minimale inspanning
  • Geavanceerde connectiviteit, om de productiviteit en de efficiëntie te optimaliseren

New Holland breidt haar tractoraanbod uit met twee gloednieuwe modellen, de T7.290 en de T7.315, om tegemoet te komen aan landbouwers en loonwerkers, die steeds meer vermogen vragen, maar tegelijkertijd ook de veelzijdigheid nodig hebben van een middelgrote tractor om de meest uiteenlopende werktaken uit te voeren. Deze nieuwe tractoren van de T7-serie staan garant voor vermogen zonder compromissen, het hoogste koppel van hun klasse en een grote efficiëntie.  Zebieden landbouwers en loonwerkers ongekende veelzijdigheid om uiteenlopende veld- en transportwerkzaamheden uit te kunnen voeren. Primaire en secundaire cultivaties, grondbewerkingen , balenpersen, maaien en transportwerkzaamheden, de nieuwe T7 modellen kunnen het allemaal. De Horizon-cabine biedt een stille en extreem comfortabele werkomgeving. Ze is uitgerust met precisietechnologie die telers in staat stelt om hun efficiëntie en  prestaties te optimaliseren, en dankzij een permanente verbinding al hun landbouwwerkzaamheden onder controle te houden. Deze nieuwe modellen zijn ook uitgerust met New Holland’s revolutionaire IntelliCruise™ tractor-balenpers automatisering.  Met deze functie kan de BigBaler van New Holland de tractorsnelheid regelen op basis van de veranderingen in het zwad, om de productiviteit en de balenconsistentie te maximaliseren. 

“Deze nieuwe modellen zijn perfect voor landbouwwerkzaamheden waarvoor het vermogen van een grote tractor vereist is, samen met de veelzijdigheid van een middelgrote machine” aldus Sean Lennon, directeur van Tractoren, Verreikers en PLM productmanagement. “Ze verrichten taken die normaal gesproken met grotere tractoren worden geassocieerd, terwijl ze tegelijkertijd een grote efficiëntie bieden voor door de PTO aangedreven werktuigen en transportwerkzaamheden. Ze zijn ideaal voor landbouwbedrijven en loonwerkers die tractoren nodig hebben die verschillende werkzaamheden moeten kunnen uitvoeren.”

Hoog vermogen en hoge reactiesnelheid en voertuigefficiëntie

Een uitgangspunt bij het ontwerp van de T7.290 en T7.315 was om de voertuigefficiëntie naar een nieuw niveau te tillen. De motor is uitgerust met New Holland’s ECOBlue™ Hi-eSCR-technologie (Hi-eSCR staat voor High-Efficiency Selective Catalytic Reduction, hoog-efficiënte selectieve katalytische reductie) om aan de Tier 4B emissievoorschriften te voldoen. Dit nabehandelingssysteem, dat geen CEGR of DPF heeft, zorgt voor optimalisering van de verbranding, van het koppel en van de brandstofefficiëntie, om het uitgangsvermogen van elk van de cilinders te maximaliseren. Een elektronisch geregelde turbocompressor met variabele geometrie levert het koppel dat nodig is om bij lage motortoerentallen te werken en snel op veranderingen in de belasting te reageren.

Deze nieuwe modellen van de T7-serie zijn ook uitgerust met New Holland’s prijswinnende Auto Command™ CVT (continu variabele transmissie) met vier directe aandrijfpunten met 100% mechanische efficiëntie. Deze punten zijn zo gepositioneerd dat ze perfect zijn afgestemd op de toerentallen die het vaakst worden gebruikt gedurende veldwerkzaamheden op hoge snelheden, zoals balenpersen of maaien, transport op hoge snelheden en zware trekwerkzaamheden.

Voor PTO-werkzaamheden lopen deze T7 tractoren voorop. Dankzij een achterste PTO met vier snelheden en een front-PTO met twee toerentallen kan de motor zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. Bij het maaien van lichte gewassen, gebruikt de bestuurder simpelweg de schakelbediening in de cabine om 1000 tpm Economy te selecteren voor de voorste en achterste maaiers, waarna hij kan gaan uitrekenen hoeveel brandstof hij bespaart.

De hydraulische circuits zijn opnieuw ontworpen om parasitaire verliezen te beperken, op deze tractoren stroomt er pas olie wanneer dit nodig is, en dankzij de pomp met een capaciteit van 220 l/min kan er al bij lage toerentallen een aanzienlijk oliedebiet worden verkregen, waardoor opnieuw brandstof wordt bespaard.

Excellente manoeuvreerbaarheid, tractie en bodembescherming

De twee nieuwe T7 modellen kunnen grotere banden van groep 48 en 49 monteren (diameter 2050 mm en 2170 mm) met een breedte van de achterbanden van maximaal 900 mm. Het resultaat is excellente tractie en, heel belangrijk, minimale samendrukking van de grond. Een bijkomend voordeel voor de bestuurder is de mogelijkheid om de bandenspanning te controleren op het IntelliView IV-display: op die manier kan de ideale bandenspanning worden ingesteld voor de taak die moet worden uitgevoerd en kan de spanning van maximaal 16 banden onder controle worden gehouden  Hierbij ontvangt men een waarschuwing als de bandenspanning gaat afwijken van de ingestelde waarden, waardoor de tractie kan worden geoptimaliseerd en de samendrukking van de grond kan worden geminimaliseerd. Ook wordt men bijtijds gewaarschuwd bij een lekke band, bijvoorbeeld op een aanhanger. Om de manoeuvreerbaarheid te verbeteren, kan de optionele ABS SuperSteer de draaicirkel met maximaal 50% verkleinen door automatische activering van de interne rem bij het nemen van bochten op het land.

Maximaal comfort, minimale inspanning

De Horizon-cabine biedt de hoogste comfortniveaus van de T7-modellen en een extreem stille werkomgeving met een geluidsniveau van slechts 69 dB(A), de nieuwste, geventileerde Auto Comfort™ stoel, met de kwaliteitsbekleding van een luxe-auto en de standaard SideWinder II armleuning. De nieuwe stoel zorgt, samen met de standaard Comfort Ride™ vering en de heavy-duty geveerde vooras van de nieuwste generatie, voor een uitzonderlijk soepel en gedempt rijgedrag. Door dit comfort te combineren met de ABS-systemen voor commerciële voertuigen en een uitlaatrem, wordt de T7 een nieuwe maatstaf voor transportwerk. 's Nachts heeft u uitstekend zicht op uw werk, met maximaal 20 LED-werklampen; de 360°-pakketten laten alle duisternis verdwijnen.

Geavanceerde connectiviteit, om de productiviteit en de efficiëntie te optimaliseren

Dankzij de automatische systemen van de T7.290 en T7.315, zoals de nieuwste procedure voor keren op de kopakker (HTS), automatische geleiding IntelliSteer en telematicasysteem PLM™ Connect, heeft de bestuurder absolute controle over de tractor.

De nieuwe modellen zijn ook uitgerust met New Holland’s IntelliCruise™ ISOBUS klasse 3 technologie voor automatisering van de tractor-balenpers die het mogelijk maakt dat de balenpers de tractorsnelheid regelt, om de toevoerhoeveelheid te optimaliseren en een constante vlokdikte te produceren. De nieuwe tractoren van de T7-serie zijn perfect afgestemd op de BigBalers van New Holland en de bestuurders zullen hun productiviteit dankzij deze revolutionaire zien stijgen.