nieuwe Vicon Andex hark speciaal voor de melkveehouderij

nieuwe Vicon Andex hark speciaal voor de melkveehouderij

Vicon introduceert haar nieuwe Vicon Andex 1254 vier-rotor hark. Een compleet nieuwe ontwikkeling met een modern design; een mooie aanvulling in de reeds bestaande indrukwekkende harkenlijn (varierend van 3.20m tot 15.00m werkbreedte). Met een totale werkbreedte van 12.5 m en een lage vermogensbehoefte voldoet Vicon aan de toenemende vraag naar meer (hark)capaciteit bij melkveehouders.

Hoge capaciteit
De Vicon Andex 1254 is een echte capaciteitsmachine die vooral gericht is op de (melk)veehouderij. De hark is voorzien van 12 tandarmen per rotor, waarbij de achterste rotoren meer rotorsnelheid geven dan de voorste, waardoor de hoge capaciteit gegarandeerd blijft. De hydraulische werkbreedte verstelling van 10.0 tot 12.5 m maakt het mogelijk om ook op kleinere percelen goed uit de voeten te kunnen en de zwadbreedte af te stemmen aan de pick-up van de pers, opraapwagen of hakselaar.

Eenvoudig in omgang
Dankzij de lage vermogensbehoefte, kan de Andex 1254 gemakkelijk uit de voeten met kleinere tractoren vanaf 80 pk. De aansturing gaat via een eenvoudige elektrische voorkeuze, waardoor slechts 1 dubbelwerkend en 1 enkelwerkend hydraulisch ventiel benodigd is. Op de kopakkers wordt een slim stukje kopakkermanagement toegepast. Bij het laten zakken van de voorste rotoren, zullen na enkele ogenblikken ook de achterste rotoren automatisch zakken. Dit maakt werken met de Andex 1254 slim, gemakkelijk en efficiënt.   

 

Betrouwbare en bekende techniek
De nieuwe 12.5 m brede hark van Vicon is voorzien van de betrouwbare en bekende aandrijftechniek van Vicon. De rotor is voorzien van een onderhoudsvrije oliebadaandrijving. Voor een uitermate goede en onderheidsvrije bodemvolging, maakt Vicon ook op deze hark gebruik van het bekende Terra-link systeem met daarbij het standaard Y-vormige Quattro wielstel. Voor een soepele loop in bochten, zijn de voorste 2 wielen van het 4-wielige wielstel pendelend.

Veilig in transport onder de 4 m
De Andex 1254 is voorzien van brede transportbanden, zodat de hark zeer stabiel achter de trekker loopt in transport. De transporthoogte blijft met gemonteerde armen op 4 m hoogte, zodat snel van het ene naar het andere perceel kan worden gereden. Uiteraard blijft de hark binnen de 3 m transportbreedte.