New Holland ploeg

New Holland Ploegen

RUIM 165 JAAR ERVARING IN HET MAKEN VAN PLOEGEN

New Holland-ploegen worden geproduceerd in onze gespecialiseerde fabriek in het Zweedse Överum. De Överum-fabriek produceert al meer dan 165 jaar ploegen, en iedere geproduceerde ploeg doet zijn voordeel met deze uitgebreide ervaring die wij overnamen van Kongskilde.

SPECIAAL GEHARD SLIJTVAST STAAL

Staal blijft het belangrijkste materiaal en daar weten de ingenieurs in Överum alles over dankzij 360 jaar ervaring. De slijtdelen van de ploeg worden gemaakt van gecarboniseerd gehard staal en deze delen zijn de meest duurzame op de markt. De behandelingstijd bedraagt in totaal 18 uur in een koolstofrijke omgeving, gevolgd door een koelperiode van vier uur met stikstofgas. De slijtdelen worden vervolgens 30 minuten verhit om ze vorm te geven en nog eens twee uur verwarmd op 150°C om alle spanning te verwijderen. Het resultaat: het allerbeste in duurzaamheid en langdurige prestaties.

LAAG BRANDSTOFVERBRUIK

Dankzij het efficiënte ontwerp van de ploegen van New Holland vragen ze maar liefst 15% minder trekkracht dan de grootste concurrenten. U hoeft ons niet op ons woord te geloven: de resultaten zijn bevestigd door de Zweedse landbouwuniversiteit. Het resultaat: minder trekkracht betekent een lager brandstofverbruik voor lagere totale bedrijfskosten.

PRODUCTIVITEIT

Ploegen is al eeuwen één van de meest betrouwbare manieren om onkruid te bestrijden. Maar dit biedt nog veel meer voordelen; zoals de oppervlaktelaag doorbreken, gewasresten en mest mengen en de afgifte van voedingsstoffen door mineralisatie bevorderen. Een ander voordeel van ploegen is het bestrijden van wortelonkruid en schimmelziektes. Ploegen bevordert bovendien het herstel van bodemverdichting en vergroot het volume van het bovenste oppervlak met zo’n 30%, gunstig voor de wateropname. Dit alles leidt tot een belangrijk agronomisch voordeel voor landbouwers.

DOE UW VOORDEEL MET DE ERVARING VAN NEW HOLLAND.

kongskilde ploegen

TOELICHTING VAN DE MODELNUMMERS

Het systeem dat New Holland voor de modelnummers gebruikt werd ontworpen om duidelijk de serie en specificatie van elke afzonderlijke eenheid weer te geven. Voor gedragen wentelploegen is de eerste letter altijd een P en voor halfgedragen wentelploegen PS, gevolgd door L, M, H of X, die ofwel de series voor licht, medium, zwaar of extra zwaar gebruik aanduiden. Als de ploeg een variabele breedte heeft wordt dit aangegeven met een V. Het getal na de letters identificeert het aantal scharen. Het modelnummer eindigt met ofwel een S of een H, wat voor respectievelijk obstakelbeveiliging met veiligheidsbouten of hydraulische obstakelbeveiliging staat. OL in het nummer duidt op de mogelijkheid om de ploeg in te stellen voor on-land ploegen. Deze ploegen kunnen ook ingesteld worden voor het rijden in de ploegvoor.